Monday, 17 February 2014

Bayyinah.Tv - Belajar Arab Cara Moden!

Assalamualaikum dan salam iman!

Sekadar perkongsian. Mana-mana sahabat yang berminat nak belajar arabic, especially arabic in Quran, saya ada info menarik untuk anda. Boleh langgan/kelas online, bersama Ustaz Nouman Ali Khan. Kelas yang diajar sangat mudah dan santai, serta slowly belajar.

Personally, saya sangat suka konsep ini. Langgan jadi member, kemudian diberi peluang untuk tengok semua video yang ada. Ada beberapa stage dalam kelas video ini :
  1. Arabic with Husna
  2. Quran - Cover to Cover
  3. Divine Speech
  4. Themes from the Quran
Setiap stage ini mempunyai pelajaran baru, dan subhanallah. Sangat best. Percayalah.  Yang bestnya, bila-bila kita nak tengok video ini boleh. Zaman canggih, kalau dalam bas/train pun boleh tengok, especially kalau yang ambil pakej internet unlimited tu.


*digalakkan at least sehari satu video*
(satu video 8-10 minit je pun)

Berminat? Boleh beli membership di www.bayyinah.tv 

Untuk pakej bulanan, $11 sebulan
Kalau langgan setahun terus, $112

Tak mahal pun kalau nak dibandingkan duit-duit yang kita guna untuk benda lain tu. Takkan nak belajar ilmu pun nak berkira. Sekiranya nak try free dulu pun boleh. Just bagi email kat website itu, kemudian anda akan diberi link untuk 4 video paling basic, sekadar introduction. Trust me, it's worth it. 

Nota Kaki AA :

Saya tak dapat untung apa pun kalau anda langgan. Ini bukan MLM atau apa. Saya berkongsi sebab rasa benda ini sangat berbaloi dan rugi kalau layan berseorangan je. Terima kasih pada seorang hamba Allah kerana perkenalkan program ini kepada saya :')

Spread the news~ 

No comments:

Post a Comment

About Me

A few years ago, just like any typical SPM leavers, I jumped into an engineering field, thinking that it would suit me well, as I love Physics so much. However, due to my deep passion and intention to understand human mind and behaviour, I continued my journey into Bsc in Psychology at University of Nottingham. More About Me →

Recent Post

Random Posts