Sunday, 20 March 2011

Lazy Me !

Assalamualaikum!

Rakan-rakan.. Adoi. Sejak bila saya jadi pemalas ini? Dah berapa lama tak update belog? Ada ramai kawan saya yang tanya dengan pelbagai bentuk soalan dan kuiz, malah siap soal siasat!

Aiman, apesal tak update belog? Bosan ah ko ni!
Wei, stop blogging nampak?
Mat, ko kata nak update. Bila nye?
(Don't worry kawan-kawan. Saya tak tulis nama anda =)

Adakah saya orang yang organized? Wahaha..

Adoi. Saya sendiri tidak tahu, makhluk halus mana yang masuk badan saya, dan syaitan mana yang hasut saya untuk jadi begini. Mana la tahu, ada antara mereka yang berbisik di telinga saya,

"Jangan update belog.. Jangan update belog.."

Entah lah. Saya sendiri bingung dan konpius serta bengong. Apa penyebabnya? Mengapa pula saya jadi pemalas begini. Padahal sebelum ini saya amat-amat rajinlah menghupdate belog tersayang ini. Fuh! Ummi sendiri pun tanya pasal ini. Wah hahaha..

Bercakap tentang syaitan ini (baca : speaking of the devil) teringat pula komen Al Azieze mengenai saya yang masih belum hupdate post mengenai Press Conference Maher Zain di KL Tower yang masih belum diukir dalam belog ini. Nak baca apa komen beliau? Berkurun dulu beliau tulis,

Entah-entah ko takkan update,
sampai Maher dah datang Malaysia,
balik semula ke Sweden pun
ko tak update-update lagi
=.='

Adoi Zie, hang punya kata-kata betul-betul jadi doa yang termakbul. Ceit.. Ingatkan mampu membidas kata-kata beliau. Rupanya pelan Allah lebih besar.. Hmm.. Betul-betul Maher dah datang untuk konsert Februari, then dia dah balik ke Sweden dah nun, saya masih belum update lagi mengenai KL Tower itu, ceh!

Tidak mengapalah. Saya berazam akan sering hupdate belog tersayang ini selepas ini. Insha allah.. Doakan saya rajin wokeyh? Wah haha..

-Aiman Amri-

Nota Ringkas Aiman Amri
Post kali ini saja tulis, sebab dah bersawang malah berkulat pula belog ini. Silap-silap sesiapa yang baca post 'terbaru' saya, macam sedang melihat zaman pra-sejarah. Eh. Haha.

5 comments:

  1. hahaha, kan betol aku cakap. ko tak nk dengar.

    psst psst.. ejaan name aku salah. ang p check balik! x)

    ReplyDelete
  2. doa seorang sahabat. haha.. dimakbul pulak

    ReplyDelete
  3. hahahaha LOL Pemalasnya heheh nasib baik rajin dah hehe

    ReplyDelete
  4. hahahaha.... BIASALAH.. MALAS itu sifat semulajadi haha

    ReplyDelete

About Me

A few years ago, just like any typical SPM leavers, I jumped into an engineering field, thinking that it would suit me well, as I love Physics so much. However, due to my deep passion and intention to understand human mind and behaviour, I continued my journey into Bsc in Psychology at University of Nottingham. More About Me →

Recent Post

Random Posts