Friday, 18 September 2009

Ujian Di Bulan Ramadan...

Aduh,
aku tengah down..
waktu on the way balik rumah semalam..

Gini citernye..
Time aku on the way balik rumah, semalam. Tiket aku pukul 6 petang, tren. So, aku pulak xde partner nak gi stesen, nak tak nak terpaksa la pergi naik sendiri. Cadang mula-mula nak naik teksi gi sana.. Pikir-pikir balik, naik bas la, jimat sikit.. So, aku pun tunggu kat bus stop belakang star nun...

Bas dah la lambat.. Aku tunggu dekat pukul 5, last-last bas sampai 5.30 lebih.. Siot tol..
Bas pun jalan, aku punya la takut kalau-kalau tak sempat nak naik train ni.. On the way, bas rosak pulak.. Ni lagi siot.. Time tu pukul 5.45 dah.. Driver suruh turun, tunggu jap. Argh, go to hall.. Aku terus turun dan straight lari-lari kat jalan raya tu.. Mencari teksi.. Dekat-dekat pukul 5.55 dapat jumpa satu teksi.. Syukur..

Aku terus masuk and minta kat pakcik tua ni, nak gi stesen kereta api.. Dia kata boleh.. So, jalan.. Rupanya, dekat je stesen tu daripada tempat aku naik teksi ni.. Tak sampai satu kilometer pun.. Pakcik ni pulak charge sampai RM6.. Siot gilergh.. Tapi, aku malas nak argue dengan dia, so, aku pun hulur terus RM10 and ambil baki daripada dia.. Aku pun lari masuk stesen, and Alhamdulillah, train tak gerak lagi.. syukur..

Aku pun masuk and letak beg, cari seat.. Laa... Seat aku sebelah perempuan lak.. Nasib baik jumpa sorang kakak yang dapat seat sebelah lelaki tapi tak nak duduk sebelah lelaki tu.. So, dapat la tukar ngan dia..

Aku duduk, nak dengar MP3 untuk tenangkan fikiran.. Hah?? Mane MP3 aku?? Aku cari-cari semua tempat.. dalam beg takde, kedua-dua beg aku xde pun MP3 tu.. Tercicir kat bus stop tadi rasanya...

ARGH!! MP3 yang sangat aku sayang, aku beli dengan duit sendiri, sekarang dah xde?


MP3 Sony
4GB
RM259

Serial Number : 6127434

Aku redha je dengan ketentuan Illahi (tengah down ni)

No comments:

Post a Comment

About Me

A few years ago, just like any typical SPM leavers, I jumped into an engineering field, thinking that it would suit me well, as I love Physics so much. However, due to my deep passion and intention to understand human mind and behaviour, I continued my journey into Bsc in Psychology at University of Nottingham. More About Me →

Recent Post

Random Posts